googleads
 
Altid markedets bedste priser
Gratis fragt ved køb over kr. 5000,-  til brofaste øer !

Sådan rengør du lædermøbler

Danbo Møbler - 12/06/20

Lædermøbler er et spørgsmål om smag. Nogle foretrækker læder der er fint og rent hele tiden. Andre kan lide at man kan se slid og spor efter pletter i læderet. Når møbler bliver brugt, får de med tiden et rustikt udseende. Nogle kan lide det – andre kan ikke.

Uanset hvordan du foretrækker dine møbler, så er her et par tips til hvordan du bedst rengør de forskellige lædertyper.

Anilinlæder

Anilinlæder er gennemfarvet, men overfladen er som regel ikke blevet behandlet. Det giver et naturlig læder hvor hudens naturmærker er synlige.

Denne type læder er blød og behagelig at sidde på. Læderet føles hverken koldt eller varmt fordi det stadig ånder. Det betyder også at læderet er følsomt. Med tiden får det patina.

Patina betyder at møblet vil få pletter og rande. Det vil blive påvirket af sollys.

Snavs sidder ikke kun på overfladen, det bliver optaget i læderet. Derfor er det svært at rense anilin så det bliver helt pletfrit igen. For let rengøring kan du bruge en læderrens. En grundig rengøring kræver skum og en blød børste.

Se vores anbefaling i webshoppen

Dækfarvet læder

Dækfarvet læder har en behandlet overflade. Det er let at rengøre og kan modstå det meste slid.

Du finder ikke mange mærker fra naturen i dækfarvet læder. Det er bearbejdet så næsten alle spor er væk. Til gengæld kan du nemt rengøre læderet med en støvsuger eller en opvredet klud.

Ved grundig rengøring anbefaler vi at du bruger et særligt rensemiddel der beskytter læderets overflade. Du må ikke bruge almindelige rengøringsmidler. Læder er et naturprodukt der kræver naturlige rensemidler.

Note om sæbespåner: Du kan kun rense læder med naturlige sæbespåner. Spørg i butikken for at få de rigtige.

Se vores anbefaling i webshoppen

Semianilin-læder

Semianilin-læder har fået et tyndere lag farve end dækfarvet læder. Det gør læderet nemmere at rengøre.

Læderet er behageligt at sidde på og har et naturligt udseende. Det kan tåle et hårdt slid og kan bedre modstå fedt og lys end anilinlæder.

Semianilin-læder skal rengøres på samme måde som dækfarvet læder.

Se vores anbefaling i webshoppen

Ruspalt

Er læder uden narv (hudens kødside). Overfladen er behandlet og farvet. Ruspalt skal rengøres på samme måde som dækfarvet læder.

Se vores anbefaling i webshoppen

By-cast-læder

Kaldes også for Royal, Creta eller Oleosa. Det har en kunstig narv. Det har en overflade der ikke kan ånde. Føles som at sidde på plastic.

By-cast-læder er nemt at rengøre, men det kræver en særlig rensecreme. Det er følsomt overfor varme. Især skal du passe på at læderet ikke bliver beskadiget i overfladen. Så får fedt og væsker fri adgang til læderet.

Til dagligt skal by-cast-læder rengøres med en tør klud.

Bonded læder/regenereret læder

Bonded læder er lavet af overskudslæder og et kunstprodukt. Det skal ikke vedligeholdes og tåler rengøring med en opvredet klud.

Du må ikke bruge rengøringsmidler – heller ikke læderpleje. De opløser overfladen.

Nubuck

Er slebet anilinlæder. Det fremhæver læderets naturlige bløde karakter. Til gengæld er det meget følsomt overfor pletter.

Nubuck skal imprægneres før brug. Og det skal renses og imprægneres hver anden måned. Vi anbefaler samme læderpleje som til anilinlæder.

Se hvad vi anbefaler til imprægnering

Pull-up

Pull-up-læder er behandlet med enten olie eller voks. Det giver læderet et unikt udseende. Det ser slidt ud. Læderet skal renses med en cleaner og behandles med en pull-up-creme – gerne hver anden måned.

Dine møbler skal også vedligeholdes. Vi har skrevet en artikel der fortæller historien om dit møbel og hvordan du bedst passer på det:

Klik her: Sådan passer du på dine møbler af læder

Kontakt

Danbo Møbler Aarhus
Skanderborgvej 200
8260 Viby J
Telefon: 86145888

Email: info@danboaarhus.dk
Web:
https://www.danboaarhus.dk

Åbningstider

Man - Fre.    : 10.00-18.00 
Lørdag.         : 10.00-16.00
Søndag.         : 11.00-16.00
*første og sidste søndag i måneden

Kort

 

Send spørgsmål