googleads
 
Altid markedets bedste priser
Gratis fragt ved køb over kr. 5000,-  til brofaste øer !

Kan min sofa repareres?

Danbo Møbler - 25/07/20

Din sofa begynder at få kendetegn efter nogle års brug. Personlighed – om du vil. Den har fået en ridse efter katten og en plet fra dengang du spildte kaffe.

Du kan nemt mærke hvor den foretrukne plads er. Det er der hvor sofaen er lidt blødere end andre steder. Måske har betrækket fået mere slid.

Slappe fjedre

Hvis sofaen har været udsat for et særligt højt tryk på bestemte steder, så vil fjedrene blive påvirket. De virker slappe. Og nogle gange er det fjederophænget der knækker af.

Det lyder som noget tungt falder på gulvet når ophænget knækker. Og det føles som at sætte sig i et hul der hvor fjedrene ikke længere støtter din bagdel.

Huller i betrækket

Et hul i betrækket opstår efter mange års slid på det samme sted. Normalt kan du undgå huller ved at sidde forskellige steder i sofaen når du skal slappe af. Men ak, vi mennesker er vanedyr. Vi slapper bedst af når vi sidder det samme sted – hver gang.

Det er ikke kun huller der gør sofaen unik. De mange spor efter kaffe, rødvin, pizza, husdyr og børn sætter sit særlige præg efter nogle år. Lad os være ærlige her – din sofa er blevet grim.

Hvad kan du gøre ved en skadet sofa?

En sofa er grundlæggende en simpel konstruktion. Groft sagt består den af en trækasse med skumgummi og betræk. Mange sofaer har desuden fjedre for at gøre den mere lækker at sidde i.

Kan man reparere en sofa, eller er det bedre at købe en ny?

Det korte svar er ja og ja.

Når sofaen er så slidt at du har behov for at reparere den, så er den alligevel så gammel at du bør udskifte den. Derfor vil vi som regel anbefale at du køber en ny sofa.

Før du løber ud og køber sofa

Før du køber en ny sofa skal du overveje hvad dit behov egentlig er. Dit behov er ikke det samme som da du købte din nuværende sofa. Den har jo fået sit unikke præg af en grund.

Hvem skal sidde i din nye sofa?

Hvor sidder de?

Hvor mange?

Skal betrækket kunne stå imod et særligt slid?

Når du køber sofa efter behov, så holder den længere.

Hvis du vælger at reparere

OBS: Husk at tjekke garantien først!

En sofa kan ofte repareres – hvis du har mod på at gøre det selv. Når du piller beklædningen af bunden, kan du som regel få adgang til fjedrene og montere nye ophæng.

På nogle sofaer kan du ombetrække hynderne eller skære nyt skum. Alt sammen kræver tid og færdigheder. Du skal kunne sy og slå søm i.

På mange moderne sofaer sidder polstringen fast på selve trækassen som sofaen er bygget op omkring. Det kan blive et stort arbejde at ompolstre sofaen.

Som regel er besværet ved reparation større end udgiften til en ny sofa.

Hvis du er meget glad for din sofa, så kan du få en møbelpolstrer til at reparere den. Men det kan kun betale sig hvis det er en speciel sofa der enten er dyr i anskaffelse eller har affektionsværdi.

Se vores udvalg af nye sofaer her

Kontakt

Danbo Møbler Aarhus
Skanderborgvej 200
8260 Viby J
Telefon: 86145888

Email: info@danboaarhus.dk
Web:
https://www.danboaarhus.dk

Åbningstider

Man - Fre.    : 10.00-18.00 
Lørdag.         : 10.00-16.00
Søndag.         : 11.00-16.00
*første og sidste søndag i måneden

Kort

 

Send spørgsmål